Copilul vine pe lume cu o încredere absoluta in oameni, el este absolut sigur că merită să fie iubit pentru ceea ce este si este suficient prin sine însuși si, în misiunea noastră, noi suntem aici pentru el.
Noi credem ca relațiile sănătoase, de susținere emoțională, sunt esențiale în viața copilului. In acest fel, copilul, după 6 ani, va fi capabil să aleagă oameni care îl inspiră si îl motivează să meargă pe drumul lui si totodată va fi capabil sa identifice si sa îndepărteze oamenii toxici din viața lui.
Această abilitate este una dintre cele mai importante pentru a-i asigura copilului reușita si satisfacția in viață in toate cele ce își propune.

Conform viziunii Arcadia, adultul trebuie sa îndeplinească cele 5 nevoi fundamentale ale copilului, necesare a fi îndeplinite pentru ca cel mic sa construiască o relație sănătoasă cu sine însuși:

 1. Nevoile fiziologice (corpul meu este sănătos, psihicul meu se simte relaxat, pot sa mănânc, sa dorm si sa fac pipi, caca relaxat)
 2. Nevoi de siguranță (adulții din mediu sunt calzi si foarte drăguți si sunt întotdeauna disponibili sa le cer ajutorul, atunci când am nevoie sa mă simt in siguranță si totodată sa mă ajute sa mă simt bine);
 3. Nevoia de a simți că aparțin (adulții întotdeauna mă vor plăcea si îmi vor arata acest lucru, chiar si atunci când fac greșeli si mă vor ajuta sa simt ca aparțin si am locul meu in grup)
 4. Nevoia de încredere în cine sunt (adulților le pasă de cum mă simt si cum vorbesc si cum acționez si sunt uimiți de abilitățile mele si mă simt văzut, validat si onorat pentru cine sunt)
 5. Nevoia de actualizare de sine (mă pot exprima pe mine așa cum sunt: mă exprim, mă simt, vorbesc, acționez, mă comport si mă expun așa cum mă simt eu în mod real în interior)

Centrul educațional Arcadia Montessori va funcționa în anul școlar 2023-2024 cu:

 • 1 clasa TODDLER «Curcubeu» de maxim 12 copii, cu vârste intre 1 an si 6 luni si 3 ani cu un educator si un asistent educator.
 • 1 clasa TODDLER «Stelute» de maxim 12 copii, cu varsta intre 1 an si 6 luni si 3 ani cu un educator si un asistent educator.
 • 1 clasa PRIMAR «Raze de Soare», de maxim 35 copii, cu vârste intre 3 si 6 ani cu un educator si 2 asistenți educator.

TARIFE DE SCOLARIZARE

Copii grupa de varsta 1-6 ani

pentru anul scolar 2023-2024

Taxa de prima inscriere200 EUR
Taxa de reinscriere100 EUR
Sponsorizare dotare si echipamente gradina200 EUR

Tarif de scolarizare lunar/anual pentru anul 2023-2024

Tip programTarif scolarizare lunarTarif masa lunarTarif scolarizare (inclusiv masa) lunarTarif pro-ratat luna august 2024*)
Scurt (8:00-13:00)420 EUR125 EUR545 EUR297 EUR
Normal (8:00-16:30)470 EUR135 EUR605 EUR330 EUR
Prelungit (8:00-18:00)490 EUR135 EUR625 EUR341 EUR
*) Tariful pentru luna august 2024 este valabil in perioada 1-16 august 2024.
In perioada 17-31 august 2024 gradinita Arcadia Montessori este inchisa.

Centrul educațional Arcadia Montessori oferă:

 • Educator grupa 1-3 ani pregatire Montessori – atestare internationala – Haga, Olanda, decembrie 2017 – standard AMI (Association Montessori Internationale);
 • Educator grupa 3-6 ani pregătire Montessori – atestare internaționala – București, Romania, martie 2017 – standard AMI (Association Montessori Internationale);
 • Abordare integrativa a copilului cu focus pe dezvoltarea unor credințe sănătoase despre relații si viață;
 • materiale didactice de calitate – Nienhuis Montessori (Olanda) si Montessori Piter (Sankt Petersburg), confecționate după schițele originale ale Mariei Montessori;
 • Activități educaționale conform curriculum Montessori;
 • Profesor de limba engleză la grupa «Raze de Soare»;
 • întâlniri individuale intre familie si educator – 2 pe an școlar;
 • perioade de observare a clasei de către fiecare părinte (1 pe an școlar) la grupa «Raze de Soare»;
 • sesiune de prezentare materiale de către copii părinților (1 pe an școlar) la grupa «Raze de Soare»;
 • întâlniri de grup pentru înțelegerea copilului și a mediului de care are nevoie pentru dezvoltarea sa;
 • evenimente ale comunității Arcadia (Celebrarea primăverii, Ziua Mamei, Ziua Tatălui, Cultural Celebration Day) – 4 pe an școlar;
 • hrana de calitate cu ingrediente în mare măsura organice: gustarea de fructe este pregătită la noi, masa de prânz si gustarea de după-amiaza sunt preparate in bucătăria BonAp care folosește ingrediente preponderent organice, fără zahăr și prăjire, doar cu ulei de măsline extravirgin si ulei de cocos presat la rece, îndulcire cu curmale, stafide sau miere;
 • ieșiri in grupuri mici de copii la muzee, festivaluri, grădina zoologică, pentru proiecte inițiate in clasa si continuate in afara clasei (la «Raze de Soare»). Excursiile se plătesc separat;
 • curte spațioasă pentru dezvoltarea socio-emoțională si neuro-motorie în perioada de aur a dezvoltării copilului;
 • activități extrașcolare (art&craft, miscare prin joaca) intre 15:00-17:00 (tarif unic separat).

*) Se plătește de cei care intra pentru prima data in comunitatea Arcadia.
Pentru plata tarifului anual într-o singura transa (pana la ……………….) se acorda o reducere de 5%.
Pentru familiile cu 2 copii, se acorda un discount de 10%, aplicabil la tariful de școlarizare al celui de-al doilea copil.
Pentru taxa de înscriere/reînscriere si sponsorizare materiale/curte nu se acorda reduceri.

 1. Taxa de prima înscriere – 200 Euro se plătește la prima înscriere si este nereturnabila.
 2. Taxa de reînscriere anuala – 100 Euro se plătește la reînscriere si este nereturnabila.
 3. La 1 luna de la înscriere se plătește un depozit in suma egala cu tariful lunar pentru programul ales de dvs. Acest depozit asigura fluxul de numerar pe baza căruia unitatea își planifica activitatea si continuitatea acesteia. Acest depozit este deductibil cu luna iulie 2022 sau cu luna de preaviz, in cazul întreruperii contractului înainte de termen, si este nereturnabil.
 4. Tariful de sponsorizare a dotărilor suplimentare din gradină – 200 EUR. Acest tarif se plătește o singura dată pe perioada de școlarizare a minorului in unitatea de educație. Acest tarif se plătește la 2 luni calendaristice de la data încheierii contractului de sponsorizare.