Carti recomandate
 • Mintea Absorbanta – Maria Montessori (1949)
  Traducere de Marcel Capraru. Despre educatia din primele zile ale vietii, despre obstacolele asupra dezvoltarii, despre copilul de la nastere pana la 3 ani. Descrierea metodei si teoriei Montessori.
  Secretul Copilariei – Maria Montessori (1966)
  Traducere si adaptare de Marcel Capraru. Cartea trateaza nevoia spontana a copilului de a invata, venind cu sfaturi practice privind sprijinirea invatarii prin tehnici si materiale.
 • Montessori Today – Paula P. Lillard (1996)
  Descrie teoria Montessori in scolile contemporane americane Montessori.
 • Montessori from the Start – Paula P. Lillard, Lynn L. Jessen (2003). Un ghid pentru parinti in amenajarea mediului copilului de la nastere pana la 3 ani. Propune activitati pentru a dezolva autonomia functionala. Ghid pract si util pentru a creste copii calmi, capabili si cu incredere in sine.

Link-uri utile

Link-uri informative
 • MIB – Montessori Institute of Bucharest: – sustine si organizeaza Cursurile AMI pentru educatori Montessori in Romania.
  http://www.institutulmontessori.ro
 • AMI – Association Montessori Internationale: – AMI a creat cadrul pentru a sustine, transmite si promova principiile si practica pedagogica creata de Maria Montessori pentru dezvoltarea integrata a fiintei umane.
  https://www.montessori-ami.org/
 • Aid to Life: – ofera informatii usor de inteles si sfaturi usor de aplicat pentru a introduce copilul in lumea Montessori.
  http://aidtolife.org/ro